Torek, 19. 5. 2015 – V Cezanjevcih z nastopom MARKA KOČARJA obeležili zaključek slovenske bralne značke

Slovenska bralna značka je vseslovensko gibanje, ki spodbuja samoiniciativno branje med mladimi. Hkrati je pomemben dejavnik, ki pripomore k razvoju bralne pismenosti posameznika. Otroci, ki danes še zmeraj radi posegajo po knjigah in se z navdušenjem o njih pogovarjajo, so v dobi informacijske tehnologije redki. In prav to je bilo med drugim sporočilo osrednjega gosta prireditve, pesnika Marka Kočarja: Berite, berite, računalniki niso vse!

Da pa ljubezen do knjige nastane in ostane, imajo najpomembnejšo vlogo starši. To z zagotovostjo lahko potrdijo najmlajši bralci iz vrtca, ki so skoraj vsi prejeli bralnega ostržka. Njim se pridružujejo tudi učenci nižjih razredov.

Otroci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so se obiskovalcem prireditve ob tej priložnosti predstavili tudi z zborovskim petjem in igro Ko gozd utihne. Sledila je podelitev priznanj za osvojeno slovensko bralno značko in rokovanje s samim gostom prireditve, ki s svojo pesniško besedo ni ostal le pri humornosti, ampak je podal kar nekaj življenjskih resnic, ki so del našega vsakdana.

 

Besedilo: Karmen Rauter

Foto: Andreja Tarča, Mia Belak, Neja Gospodarič