V torek, 26. 5. 2015 se je 16 učencev naše šole udeležilo mednarodnega projekta Žogarija, ki je potekala v Ljutomeru pred Mercator centrom.

Namen tega projekta je preko športa krepiti predvsem povezovanje in prijateljstva. Žogarija predstavlja športno druženje, gibanje in zabavo mladih. Cilj projekta je tudi spodbujanje fair-play igre, strpnost tekmovalcev ter nastop plesno navijaških skupin.

Udeleženci Žogarije so se med seboj pomerili v treh disciplinah. Učenci 2. in 3. razreda v nogometu 3 na 3, učenci 4. in 5. razreda pa v spretnostnih igrah in kvizu znanja. Vsaka šola pa se je tudi predstavila s plesnim ali glasbenim nastopom.

OŠ Janka Ribiča Cezanjevci za zastopali:

Nogomet: Sandi Meznarič, Janica Nushol, Jan Polanič, Val Šumak in Lucija Meško.

Spretnostne igre: Marko Stanić, Matic Stojnšek, MashaPrigl, Lara Gregorec in Žiga Torič.

Kviz znanja:MashaPrigl, Marko Stanić in Žan Pušenjak.

Plesni nastop:MashaPrigl, Stina Žnidarič, Ivon Balažič, Lea Trstenjak, Lara Gregorec, Kaja Bratuša in Nika Trstenjak.

Mentorja: Damijan Šumak in Maja Novak.

Po končanih kvalifikacijah smo pokazali, da spadamo med najboljše in se zato uvrstili v finale. Po končanem finalu smo dosegli 4. mesto.

Na dan dogodka smo prav tako predstavili dve žogi, ki so ju izdelali učenci 1. razreda s pomočjo razredničarke Klavdije Sever. Ter v okviru projekta sodelovali v nagradni igri: Izdelava inovativne žoge z motivom zdravje.

Vsem nastopajočim iskrene čestitke.

Posnetek oddaje Žogarija si lahko ogledate na RTV SLO 2, v nedeljo, 21. 6. 2015 ali ponovitev v petek, 26. 6. 2015 prav tako na RTV SLO 2.

 Zapisala in foto: Maja Novak