V petek, 18. 9. 2015 so nas obiskale dijakinje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in za učence 6., 7., 8. in 9. razreda pripravile dve zanimivi delavnici tujih jezikov. Učenci 6. in 7. razreda so se tako preizkusili v španščini, učenci 8. in 9. razreda pa so osvojili nekaj osnov francoščine. Iz vsakega razreda je en učenec zapisal kratko mnenje o sami delavnici.

V petek smo z dvema dijakinjama iz gimnazije izvedli delavnice španščine. Najprej smo se razdelili v štiri skupine po pet učencev in skupinam določili imena. Potem smo začeli s prvo delavnico – kviz. Morali smo izbrati en pravilen odgovor od treh ponujenih možnosti, ki so bili zapisani v španščini. Potem je  sledila delavnica, v kateri smo morali čim hitreje po vrsti razvrstiti števila od 1 do 20  v španščini. Zadnja delavnica mi je bila najbolj všeč, saj smo dobili špansko-slovenski slovar in na listu zapisanih nekaj španskih besed. Te smo morali s pomočjo slovarja čim hitreje (v petih minutah) prevesti v slovenščino. (BetinaVrbanjščak, 6. r)

V petek smo imeli delavnice iz španščine, ki so trajale eno šolsko uro. Udeležili smo se jih učenci 6. in 7. razreda. Uro španščine sta vodili učenki iz gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Najprej smo si izmislili ime svoje skupine v španščini, nato smo pa začeli s kvizom iz španščine, po vrsti smo sestavljali števila od ena do dvajset, ter iskali razlago besed iz slovarja. Vse nam je bilo všeč, jaz bi uro še podaljšala. (Klementina Novak, 7. r)

Vsako leto 26. septembra praznujemo evropski dan jezikov. Letos je v okviru tega dne, v petek  18.9.2015 na šoli potekala delavnica francoščine, za osmi in deveti razred.  Dijakinji iz gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer  sta za nas pripravile predstavitev in nas skozi njo poskušale čim več naučiti. Spoznali smo veliko francoskih besed; kako se predstavimo, kdaj imamo rojstni dan, katera je naša najljubša barva …. Poslušali smo tudi dve francoski pesmi in se eno tudi poskušali naučiti. Skozi samo predstavitev smo spoznali, da francoščina ni mačji kašelj, a ob enem je zelo zanimiva, zabavna in zelo koristna. Dijakinji sami sta za konec še povedali, da jima ni žal, da sta se odločili za ta jezik in da se nam z znanjem francoščine odprejo številna vrata za nadaljnja šolanja.(Anja Pušenjak, 8. r)

Bil je petek 18.9.2015 in v šoli so nam učencem 9. in 8. razreda organizirali francosko delavnico. Francoščino sta nam predstavili dve gimnazijki. Naučili sta nas povedati, kdo smo, koliko smo stari, katera je naša najlepša barva, ter kateri mesec imamo rojstni dan. Mislim, da smo se vsi nekaj naučili. Gimnazijki sta se zelo potrudili. Na koncu smo še poslušali francoske pesmi.Je suisBennet. (Bennet Markovič, 9. r)

Zbrala in foto: Katja Nemec

[Not a valid template]