V petek, 25. 9. 2015, večer pred evropskim dnevom jezikov, se je na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci maratonsko bralo. Potekal je že 4. nočni maraton branja, ki se ga je udeležilo 20 učencev iz 7., 8. in 9. razreda. Skupaj z učiteljicami Jasno Lampreht, Manjo Gospodarič, Melito Krampelj in Katjo Nemec smo celo noč vztrajno brali svoje najljubše knjige. Seveda pa nismo samo brali; učiteljice so namreč učencem pripravile tri delavnice. Učenci so v okviru teh delavnic iz gline izdelali sovo, iz jesensko obarvanega listja pa so izdelali barvite šopke. Vsak učenec si je svoj šopek lahko odnesel domov.

Ker je bilatema večera ‘Jeziki nas povezujejo’, smo v za to posebej izdelano model planeta Zemlje zapičili zastavice s svojim imenom in imenom, ki smo si ga zamislili za ta večer. Pripravili smo tudi razstavo o jezikih in besedah, ki nas ljudi medseboj povezujejo.

Seveda smo vsi želeli vztrajati do jutra in izbrano knjigo prebrati do konca. Da smo vsi lažje ostali budni, smo zaplesali ob plesu na pesem All around the world skupine Alcazar. Preizkusili smo se v balansiranju knjige na glavi ob hoji po telovadnici, po razredih pripravili bralne igre, prebrali odlomek iz svoje knjige po mikrofonu, telovadili, peli karaoke, skozi slikanje s temperami prikazali prebrano iz svoje najljubše knjige, pripravili reklamo svoje najljubše knjige …

Ker pa je lažje brati s polnimi želodci, so si učenci sami pripravili za večerjo. Zjutraj, preden smo vsi šli domov, smo pozajtrkovali in se napotili domov spat. Seveda pa se že vsi veselijo naslednjega nočnega maratona branja.

Zapisala: Katja Nemec

Foto: Jasna Lampreht, Katja Nemec, učenci

[Not a valid template]