»Mir povezuje« je tema 28. mednarodnega likovnega natečaja Lions za »Plakat miru« 2015/2016 . Mladi se zavedajo, da svet nosi dobro in žal zlo. Samo eno povezuje, to je mir, mir v srcih vseh ljudi tega sveta. Ne moremo ga kupiti, lahko ga le ustvarimo in složno povežemo. Naj pozitivna misel postane moč.

Tako so učenci 8. razreda in ena učenka 9 razreda svoja razmišljanja o miru izrazili z likovno govorico. Vsa likovna dela so nosila skupni imenovalec, to je simbolika sklenjenega miru, ki oklepa slehernega zemljana.

Z likovnimi deli so se učenci predstavili v Lions klubu Ljutomer. Posebna klubska komisija je na izboru plakatov izbrala zmagovalne plakate sodelujočih šol ter jih poslala na nadaljnji nacionalni izbor.

Zmagovalni plakat naše šole predstavlja delo MAŠE RUBIN, učenke 8. razreda. Njeno likovno delo pa se je obenem uvrstilo tudi na nacionalni finalni izbor med 24 najboljših plakatov iz celotne Slovenije.

Svečana otvoritev razstave likovnih del je bila 28. 11. 2015 v Galeriji Ante Trstenjak v Ljutomeru. Predstavniki Lions kluba Ljutomer so čestitali finalistom posameznih šol ter jim podarili simbolična darila. Hkrati so prejeli še koledar za leto 2016 z reprodukcijami plakatov posameznih šol. Koledar krasita kar dva plakata učencev naše šole in sicer zmagovalni plakat Maše Rubin ter plakat Eve Hanžekovič, ki je prav tako prejela nagrado.

Zaključna prireditev z razstavo vseh 24 plakatov, ki so se uvrstili v nacionalni finalni izbor, bo 9. aprila 2016 v Ljutomeru.

V Galeriji Ante Trstenjak v Ljutomeru razstavljajo še naslednjih učenci naše šole:

Nuša Sobočan, Anja Pušenjak, Špela Semenič, Lara Slana, Ana Hanžekovič, Eva Hanžekovič, Kaja Bratuša, Aljaž Marinič, Alen Žinko, Nuša Novak, David Hip in Neja Gospodarič, učenka 9. razreda.

Čestitamo vsem razstavljalcem, posebej pa nagrajenki in finalistki Maši Rubin.

Več na:

http://www.prlekija-on.net/lokalno/10825/likovni-natecaj-plakat-miru-mir-povezuje.html

Mentorica Mira Petek

Galerija