Četrtek, 4. februar 2016, slovenski boksar Dejan Zavec obiskal OŠ v Cezanjevcih

Že ob sami novici, da bo našo šolo obiskal najbolj znan slovenski boksar, Dejan Zavec, je po šoli završalo. Pričakovanja otrok po prvem srečanju s šampionom, ki se ponaša s kar 35 zmagami, so rasla vse do četrtka, ko so ga z velikim aplavzom in njegovo prepoznavno pesmijo pričakali v telovadnici šole.

»Dragi učenci, zagotovo ste veseli, da ste danes tu. Ampak niste veseli zato, ker vidite mene ali Benneta. Vesel sem, da vam lahko predstavim našega gosta, svetovnega prvaka v boksu: rojenega 13. 3. 1976, visokega 1,71 m, težkega 67 kg, enega in edinega Dejana Zavca!« so bile besede, s katerimi je devetošolec Luka Lah začel pogovor z gostom.

Skupaj z Bennetom Markovičem sta se z gostom pogovarjala o njegovih boksarskih začetkih, napornih treningih, zmagah, nasprotnikih, usklajevanju poklicnega in osebnega življenja, načrtih za prihodnost, preživljanju prostega časa, času njegovega mladostništva, poškodbah, nazivu, ki si ga je pridobil …

Ker sta pred vrati tudi slovenski kulturni praznik in pust, smo ga povprašali tudi o njegovem odnosu do kulture in seveda po tem, ali se bo letos našemil. Izvedeli smo, da knjige slabo bere, saj zraven zaspi, ceni pa vse, kar je povezano s kulturo, saj le-ta pripomore k identiteti naroda. Tudi našemil se bo, saj je to tradicija, ki je predvsem v ptujski okolici del vsakega posameznika.

Po sproščenem klepetu je sledilo še podpisovanje listkov, majic, rok, tudi copatov in seveda obvezno fotografiranje z Dejanom Zavcem, ki pravi, da je na splošno znano, da boksarji sploh niso grobi, kot je to v ringu videti, ampak so pravi »softiči«.

 

Zapisala: Karmen Rauter

Foto: Mia Belak, Jasna Lampreht

Več na blogu Vas zanima kaj delamo.