V petek, 11.11.2016, smo se učenci od 6. do 9. razreda odpravili v Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Radenci. Najprej smo si ogledali Hotel Radin in poskusili pristno »radensko«. Nato smo se razdelili v skupine. Skupina, v kateri sem bila jaz, je najprej kuhala. Ko smo prišli v kuhinjo, so nam postregli s čajem. Nadeli smo si predpasnike in po želji odšli k enemu od treh dijakov. Pripravljali smo sladico ocvrte miške z vanilijevo kremo, lososa s semeni in porovo rižoto ter mesne kroglice. Kuhanje mi je bilo zabavno. Ko smo skuhali, so nam v učilnici za strežbo hrano tudi postregli. Uživali smo ob hrani, ki smo jo pripravili sami. Nato smo odšli v učilnico in gledali predstavitve dijakov o njihovih strokovnih ekskurzijah. Pokazali so nam tudi maketo hotela, ki ga je izdelal nek dijak. Na koncu smo odšli še enkrat v učilnico strežbe, kjer nam je učitelj Niko Brus pokazal, kako se naredi pogrinjek in kako se pravilno je.

Zapisala: Lara Gregorec

Foto: Katja Nemec, Alan Dreven, Jasna Lampreht