Na valentinovo, v torek 14.2.2017, smo učenke devetega razreda Maša Rubin, Nuša Sobočan, Lara Slana, Kaja Bratuša in Anja Pušenjak na pobudo učiteljic Karle Ramšak in Jasne Lampreht samostojno pripravile in izvedle valentinov ples za učence prvega in drugega razreda.

Dandanes si ljudje vzamemo premalo časa za bližnje, za ljudi ki jih imamo radi in ravno zaradi tega smo se odločile speljati ta ples. Kajti želele smo, da ne bi bil to le še en praznik prevzet od Američanov, ampak dan, ko vsaj za hip odmislimo težave, ki nas pestijo in namenimo čas ljudem okoli nas, ljudem ki jih imamo radi. Na ta dan ni pomembna le čokolada, vrtnica ali večerja v dvoje, pomembno je, da si vzamemo čas in tudi skozi ples in skupno druženje, nekomu polepšamo dan. Preden so začeli prihajati učenci, so učenke popestrile telovadnico z rdečimi srčki ter udeležence pričakale pred vhodom v šolo.  Učenci so morali imeti na sebi nekaj rdečega, kar je popestrilo vso dogajanje. Skupaj z vstopnico – srček, so se polni pričakovanj odpravili v telovadnico.

Učenci so se skozi različne plese naučili medsebojnega sodelovanja, se naučili novih plesnih korakov ter ob tem pozorno poslušali in sledili navodilom organizatork.

Naš cilj je bil da bi se vsi skupaj zabavali, se smejali in z veliko dobre volje in energije preživeli valentinovo popoldne. Tako mlajši kot me smo skozi ples in druženje nasploh, neizmerno uživali.

 

Zapisala: Anja Pušenjak

Foto: Kaja Bratuša