Tujim gostom smo želeli ponuditi tudi nekaj tipičnega in tradicionalnega. Ker se bližajo velikonočni prazniki, in tudi ti so zelo povezani s hrano, so bili učenci deležni tudi velikonočnih delavnic.
Pod vodstvom Albine Senčar in ob pomoči učiteljic Karle Ramšak in Nataše Pušenjak, so učenci med drugim preizkusili tudi dve tradicionalni tehniki krašenja pirhov: praskanje in batik tehniko. Učencem so želeli prikazati stare načine krašenja pirhov, ki zahtevajo veliko natančnosti in vztrajnosti. Pogumno so se lotili tudi pletenja vrbovih vej, nastali so nekakšni “velikonočni körboči”, na katere so učenci obesili okrašene pirhe.
Delavnice za učence petih držav v sklopu projekta Erasmus +
Poslikali so tudi predpasnike, ki si jih bodo odnesli domov za spomin na njihov obisk, še prej pa jih bodo uporabili pri kuharskih delavnicah v četrtek.
Zapisala in foto: Nataša Pušenjak