Učenci izbirnega predmeta Sodobna priprava hrane (SPH) Marcel, Tamara, Lara in Sara in njihova mentorica Jasno Lampreht so se 13. 12. 2017 udeležili kuharskih delavnic na OŠ Križevci, ki jih je organizirala Alenka Kajtna Zorko skupaj s svojimi učenci SPH. Učenci so se razdelili v 4 skupine in pripravljali t.i. finger food ali prigrizek za en grižljaj. Po branju recepta so si pripravili material in po navodilih začeli s pripravo. Pripravili so mini hamburgerje, panna cotto, slane palčke s sirom, piškote iz parmazana s timijanom, baziliko  in mocarelo, pica polžke in piščančje ocvrtke.  Vsaka skupina je pripravila tudi praznični pogrinjek in pokusila vsako jed. Njihova ocena je bila enaka oceni ocenjevalne komisije, ki so jo sestavljali učitelji obeh šol in to je  njam, njam, njam …

Zapisala in foto: Jasna Lampreht