Zima se je končno poslovila in zunaj že lahko slišimo žvrgolenje ptic. Prvi znanilci pomladi že kukajo iz zemlje in naznanjajo, da je prišla pomlad. Zelena trava, rumene trobentice, zvonček, žafran, mačice in vijolice… Pisan spomladanski šopek bo v teh dneh razveselil marsikatero mamico in babico.

Učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so skozi glasbo in ples, polepšali  dan varovancem v BE Lukavci. Skozi stare ljudske plese in običaje, so mladi folklorniki pričarali nasmeh na obraz marsikateremu poslušalcu. Ob plesnih korakih Rašple, pesmicah Tukaj sem in jaham konja ter pesmi Psiček nima repka več, so dokazali, da so ljudske pesmi in plesi še kako pomembne.

Ko je le mogoče naši učenci izkoristijo čas za ples in ob tem resnično uživajo.  Naši mladi instrumentalisti so skozi zvoke instrumentov in lastne koreografije plesa Marcus in Martinez dokazali, da imajo talent.

Ne samo ptičje žvrgolenje, tudi odlični glasovi naših učencev odmevajo po šoli. Pesmici Sladkosned in Brum, brum, brum sta v živahnem ritmu in ob Orffovih instrumentih zazveneli resnično krasno.

Resnično radi se vračamo v Lukavce in nadgrajujemo večletno tradicionalno sodelovanje.

Zapisala in foto: Karla Ramšak