V času od 23. 9. 2019 do 30. 9. 2019 smo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci obeležili teden športa pod lastnim sloganom »Kako pa ti migaš?«.

Širjenje pomena gibalne aktivnosti pri učencih je ena izmed trajnih nalog naše šole. Obenem spadamo tudi v mrežo Zdravih šol, ki spodbuja zdrav življenjski slog.

Skozi cel teden je bilo organizirano razgibavanje pred poukom, za katerega so skrbele dežurne učiteljice in učiteljice v jutranjem varstvu. V torek je bila organizirana aerobika, ki jo je izvedla Jasna Špindler. Na isti dan je bil organiziran tudi test hoje za zaposlene, ki ga je izvedla ekipa ZD Ljutomer.

Gibanje so učenci začutili tudi med samim učnim procesom. Učenci prve triade opravili pohod do Zelenega okna in Ribičevega mlina. Prvošolci so nekaj ur preživeli na skirojih, na katerih so se poganjali na šolskem igrišču. Petošolci pridno vadijo varno kolesarjenje pod vodstvom izvajalk kolesarskega krožka.

Predvsem pa si bomo ta teden zapomnili po odbojki in odličnem navijanju. V poklon evropskemu prvenstvu, slovenskim navijačem in naši reprezentanci, smo organizirali prijateljsko tekmo v odbojki. V sredo zjutraj se je pomerila ekipa zaposlenih proti ekipi učencev. Vzdušje v dvorani je bilo enkratno. Obe ekipi sta imeli glasne in zveste podpornike. V dveh dobljenih nizih je zmagala ekipa zaposlenih. To pa ni bilo povšeči nasprotni ekipi, ki je pozvala na povratno tekmo. Ta se je odvila v petek zjutraj. Ponovno je sojenje prevzela v roke ravnateljica. Izredno motivirani učenci so naposled premagali zaposlene. Ugotavljamo tudi, da nobena športna ura v tem tednu ni minila brez vprašanja učencev: »Učiteljica, odbojko bomo tudi malo igrali?«

Migali smo v navijanju, vožnji s skiroji in kolesi, pohodi v naravo, tekih, aerobiki in v ekipnih igrah. Kako pa ste vi migali?

Zapisala: Nataša Pušenjak