V petek, 25. 10. 2019, se poslavljamo od naših gostov iz Nemčije in Madžarske. V tem tednu smo doživeli veliko lepih trenutkov. Intenzivno smo se posvečali temi projekta, kjer smo namesto odpadkov ustvarjali »domislice«.

V ponedeljek so gostje spoznavali šolo in občino, v torek so ustvarjali v Mladinskem centru Prlekije, v šoli pa so izdelali »ekološko pošast«.

V sredo, 23. 10. 2019, so si ogledali vrtec v Cezanjevcih, kjer so vzgojiteljice z otroki pripravile kratek kulturni program. Nato so si gostje ogledali Expano in njegovo okolico.

V četrtek smo se ponovno posvetili tematiki recikliranja. Spoznavali smo delovanje zbirnega centra CERO Slovenske Konjice. Na OŠ Pod goro v Konjicah smo si izmenjali izkušnje z mednarodnimi projekti Erasmus. Ustavili smo se tudi v štajerski prestolnici.

Zvečer je v telovadnici šole potekalo druženje staršev, učiteljev in učencev. Najprej je zbrane nagovorila ravnateljica, Brigita Hojnik, ki se je zahvalila vodji projekta. Koordinator projekta, Damijan Šumak, se je zahvalil učencem, sodelavcem in staršem, ki so učence toplo sprejeli v svoje domove. Za obilico smeha je vodja projekta poskrbel s štafetnimi igrami, pri katerih smo uporabili odpadne materiale.

Zadnji dan so učenci preživeli v VGC Pomurje v Ljutomeru, kjer so za njih pripravili različne delavnice. Deležni smo bili tudi predavanja univ. dipl. politologa Andreja Pešca.

Verjamemo, da bodo učenci še naprej negovali vezi, ki so se spletle v tem tednu. In da bodo naši gostje v svojo domovino ponesli dober glas o naši lepi deželi in prleškem gostoljubju.

Zapisala: Nataša Pušenjak