Dragi učenci, spoštovani starši!

Zaključili smo 6. teden učenja na daljavo.

S ponedeljkom, 27. 4. 2020, se pričenjajo prvomajske počitnice, katere smo si zaslužili vsi, zato med prazničnimi prvomajskimi počitnicami ne bo šolskih obveznosti. Te bodo letos drugačne od prejšnjih. Še vedno bo potrebno paziti na gibanje, srečevanje, varnostno razdaljo… Ampak kljub vsemu jih izkoristite po svojih načrtih, za sprostitev, sprostitev v naravi, za nabiranje notranje energije, za novo motivacijo.

Po počitnicah, v mesecu maju bomo v šoli začeli s prilagojenim ocenjevanjem. Iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter z Zavoda Republike Slovenije za šolstvo smo dobili navodila, kako pristopiti k ocenjevanju in zaključevanju v tem šolskem letu. Vse podrobnosti vam bodo razložili razredniki ter vas seznanili z načrtom ocenjevanja. Za ocenjevanje znanja se boste z učitelji dogovorili, znanje boste prej preverili tako, da bo poskrbljeno za individualizirani in diferencirani pristop glede na razmere in posebnosti učenja vsakega posameznika. Priporoča se, da pri določanju zaključne ocene učitelj pretežno izhaja iz ocen, pridobljenih do 16. 3. 2020.

Vsekakor bomo poskrbeli, da boste z vsem na tekočem, da obremenitve ne bodo prevelike in da boste v teh izrednih razmerah pridobili kar največ.

Nikar se ne bojte, saj ste do sedaj pokazali, da ste pri učnem delu doma zelo vestni in odgovorni. Znate in zmorete. Le pogumno naprej.

Z vami so tudi vaši starši, vas podpirajo, vam pomagajo, vas razumejo, so vam velika podpora pri učenju doma… kljub svojim obremenitvam, kljub svojemu delu. Hvala vsem.

Življenje je v tem trenutku naša šola, ki nas vodi po neobičajnih poteh, zato moramo biti vsi potrpežljivi, prilagodljivi in strpni v upanju, da se bo vse srečno končalo.

Pazite nase, pazite na druge, ostanite zdravi, upoštevajte navodila in pomagajte si med seboj, pa čeprav na daljavo.

Brigita Hojnik, ravnateljica