OŠ Janka Ribiča Cezanjevci izdala zbornik v počastitev 120. obletnice najstarejšega dela šolske stavbe

V preteklem letu je bilo dogajanje na šoli v Cezanjevcih prepleteno z dejavnostmi na temo 120 let šolske stavbe.

Kljub razmeram, ukrepom in prekinjenemu šolanju so zaposleni skupaj z učenci in ob pomoči sovaščanov ter občine izvedli vse zastavljene cilje.

Zaključek obeleževanja predstavlja zbornik Posute zvezdice za prihodnost, v katerem je med drugim povzeta kronika šolske stavbe, predstavljene so izpeljane aktivnosti na šoli, v veliki meri pa je zbornik predvsem poklon elementom nepremične kulturne dediščine v našem šolskem okolišu.

Kliknite na naslovnico za pregled vsebine

Svojevrsten pečat zborniku dajejo osebni prispevki avtorjev, nekdanjih učencev oz. zaposlenih šole, ki so se razpisali o svojih spominih ali povezanosti z obiskovanjem oziroma delovanjem šole.

Zbornik predstavlja preteklost, spomine in dosežke kulture v preteklem času, s katerimi seznanjamo sedanje generacije, naše bralce in učence, z namenom, da obogateni z novim vedenjem ponosno predstavljajo naš kraj in šolo širši skupnosti.

Naj oba zbornika, ki v zadnjih 15 letih izpričujeta obstoj cezanjevske osnovne šole (Duh preteklosti v zrcalu sedanjosti, izdan ob 180-letnici šolstva, in Posute zvezdice za prihodnost), bodrita in navdihujeta vse tiste, ki še vedno trdno stojijo za prepričanjem, da je šola v majhnem kraju še kako pomembna. Kdo ve, morebiti pa res na plan stopi kakšna posuta zvezdica in premakne zgodbo v tisto pravo smer – kjer vsi veseli, hvaležni in ponosni praznujemo našo 200-letnico šolstva v Cezanjevcih v novih šolskih prostorih.

Karmen Rauter in Nataša Pušenjak

 

Oznake: , ,