V okviru Dneva varne rabe interneta, ki je potekal v torek, 9. 2. 2021, smo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci izvedli dan dejavnosti za učence 2. in 3. triletja.

Učitelji so za učence pripravili različne aktivnosti, s pomočjo katerih so spodbudili učence k razmišljanju in tudi razpravljanju o varni rabi interneta.

Učenci so naredili seznam  negativnih in pozitivnih stvari, ki jih prinaša splet, pogovarjali so se o družbenih omrežjih, ki jih poznajo in jih uporabljajo, reševali so kviz Varno na spletu. Učenci 2. in 3. triade so si ogledali spletno interaktivno predstavo Dobro počutje in internet, ki jo je organiziral safe.si.

Zaradi pouka na daljavo učenci preživijo še več časa za računalniki kot običajno, zato je bil poudarek tega dne tudi na tem, da se učenci dovolj gibljejo. Učitelj športne vzgoje je učencem pokazal vaje za hrbtenico, učenci 7. razreda so izvedli 1-urno vadbo z inštruktorico skupinske fitnes vadbe in pilatesa, učitelji so spodbudili učence, da po zaključenih virtualnih vsebinah gredo na sprehod v naravo …

Zapisala: Martina Cvetko

Foto: Jasna Lampreht

 

Oznake: