Drage učenke in učenci, Spoštovani starši oz. skrbniki.

V skladu s šolskim koledarjem potekajo naslednji teden, v času od 15. 2. do 19. 2. 2021, zimske počitnice.

Le te velja izkoristiti za počitek (vstran od ekranov), nabiranje novih moči in pozitivne energije za čas, ko se bomo vrnili nazaj v šolske klopi.  Ne bo preprosto, a s skupnimi močmi lahko sooblikujemo varno šolsko okolje za vse. Dokazali smo že, da zmoremo in ker si vsi skupaj želimo, da pouk do konca šolskega leta poteka v prostorih šole, se bo treba prilagajati in imeti veliko mero potrpljenja. Mi verjamemo, da nam bo uspelo.

Na podlagi okrožnice ministrstva za šolstvo pa vas obveščamo, da se po zimskih počitnicah, od 22. 02. 2021, pričenja pouk v prostorih šole za vse učence od 1. do vključno 9. razreda.

Seveda ob upoštevanju vseh higienskih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe SARS CoV-2, ki jih je pripravil in objavil NIJZ.

  • Pouk bo potekal v matičnih učilnicah oddelka. Udeležujejo naj se ga le zdrave učenke in učenci.
  • Izvajal se bo obvezni program, jutranje varstvo in podaljšano bivanje. V jutranje varstvo in podaljšano bivanje naj prihajajo učenke in učenci, ki le-to nujno potrebujejo.
  • Učenke in učenci nosijo zaščitno masko ves čas razen, ko so v matičnih učilnicah.
  • Šola v naravi, plavalni tečaji, praktični del prometne vzgoje za kolesarski izpit in ekskurzije se do nadaljnjega ne izvajajo.
  • Za prihod v šolo in iz šole bo organiziran avtobusni prevoz, ki bo potekal po ustaljenem voznem redu iz meseca septembra 2020. Uporaba zaščitnih mask na avtobusu je obvezna.

Več konkretnejših navodil vam bomo posredovali preko spletne strani šole oziroma preko razrednikov ob koncu naslednjega tedna.

Spoštovani starši!

V trenutkih, ko se iskreno veselimo ponovne vrnitve v šolske klopi, se v mislih in besedah obračamo tudi k vam. Zavedamo se, da za nikogar od vas ni bilo enostavno obdobje, ki je za nami. Skušali smo po svojih najboljših močeh poskrbeti, da je izobraževanje na daljavo potekalo kontinuirano in s čim manj težavami, a si vzgojno-izobraževalnega procesa na daljavo v tem času ne znamo predstavljati brez vaše pomoči, sodelovanja in potrpežljivosti. V zadovoljstvo nam je, da smo ob vaši podpori zmogli izpeljati načrtovane vzgojno-izobraževalne dejavnosti. Hvaležni smo za vse to.

Želimo vam prijetna doživetja v času zimskih počitnic in se veselimo ponovnega srečanja v prostorih šole.

Kolektiv OŠ Janka Ribiča Cezanjevci