Cezanjevski učenci z županjo preživeli dopoldan

Za učence OŠ Janka Ribiča Cezanjevci je napočil dan, ki so ga težko pričakovali, namreč županja Občine Ljutomer Olga Karba je uresničila svojo dano obljubo oz. izziv, ki ga je postavila ob 120-letnici obeleževanja šolske stavbe v Cezanjevcih: Biti županja en dan.

Tako smo se v četrtek, 10. junija 2021, z njo srečali v Mestni hiši v Ljutomeru.

Ker se županovanje najprej začne z volitvami, smo na začetku seveda izvolili županjo tega dne in si razdelile funkcije. Županja je postala četrtošolka Neža Murkovič, ki je vodila sejo, na kateri smo iskali rešitve za investicije v šol. okolišu Cezanjevci. Ne boste verjeli, ampak vsi smo želeli že v naslednjem šol. letu pričeti z novogradnjo šole v Cezanjevcih. A vse na občinski ravni ne gre tako hitro, nam je pojasnila direktorica Občinske uprave, ga. Angelca Lukman, ki je skozi argumentacijo predstavila potek procesa same novogradnje.

Županja med drugim opravlja tudi funkcijo matičarke in naša Neža je tako izpeljala pravi civilni poročni obred. Svatje smo dogodek proslavili v bližnji slaščičarni, še prej pa smo kot vestni svetniki Občine Ljutomer pogledali in oceni stanje nove prometne ureditve ulice v Ljutomeru.

Seznanjeni smo bili tudi z učno potjo S Tinkom po Ljutomeru, učenci pa bodo kot darilo prejeli kopalne karte za bazen v Ljutomeru.  

Zagotovo pa smo bili najbolj veseli sproščenega in iskrenega klepeta z županjo, ki nam je za bodoče življenje dala nekaj dobronamernih nasvetov. 

Iskrena hvala županji in njeni ekipi, ki je našla način, da funkcijo županje otrokom predstavi na zabaven, a hkrati poučen način. 

 

Oznake: , ,