V okviru novega mednarodnega dneva čaja je Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo izpeljala likovni natečaj “Skodelica čaja – skodelica zdravja”.

Generalna skupščina Združenih narodov je po zahtevah konference FAO sprejela resolucije, ki razglašujejo leto 2021 za mednarodno leto sadja in zelenjave in 21. maj za mednarodni dan čaja. Obeleževanje dneva čaja je namenjeno prepoznavanju in promociji prispevka tega zelišča za človeško zdravje, socializacijo, razvoj podeželja in trajnostno življenje “Poklon čaju je poklon številnim majhnim kmetom, ki pomagajo pridelati najljubšo pijačo na svetu, takoj za vodo.”

 “Čaj ni samo pijača. Zgodovinsko gledano je bil zdravilo, bil je denar, menjalno sredstvo. Čaj je bil razlog za spopade na svetovni ravni, pripomogel je k zdravju ljudi, se pravi, da je veliko pomembnejši v zgodovini človeštva, kot se zdi na prvi pogled.”

Z likovnimi deli na dano tematiko so sodelovali učenci 6. razreda. Nastala so  izvirne likovne kreacije.

Komisija je pregledala prispela številna dela sodelujočih šol in izbrala tri najboljša, ki bodo nagrajena z 20 urami jahanja konjev na šolskem posestvu Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo na Turnišču.

Ponosni smo, da se je v izbor najboljših treh uvrstilo tudi likovno delo Lare Stojnšek iz 6. razreda.

Prav tako pa bo deset avtorjev nagrajenih z zelišči s šolskega vrta. Med njimi sta  Emi Jelen in Taj Rudolf, oba učenca 6. razreda.

Čestitke nagrajencem in vsem sodelujočim.

Zapisala in foto: mentorica Mira Petek

Avtorica: Lara Stojnšek
Avtorica: Emi Jelen
Avtor: Taj Rudolf