Še eno šolsko leto se počasi izteka in naše misli se že poigravajo z občutki brezskrbnosti, ki jih prinašajo poletne počitnice. Sproščena zaključna prireditev na prostem, naslovljena Posute zvezdice za prihodnost, je bila le uvod v to. Kljub temu da tudi to leto ni teklo po nekih ustaljenih tirnicah, nam jo je uspelo pripraviti.

V okviru programa smo s ponosom predstavili in podelili zbornik Posute zvezdice za prihodnost, ki je bil izdan že decembra 2020 ob 120. letnici šolske stavbe v Cezanjevcih. V ta namen smo si ogledali takratni virtualni prenos položitve časovne kapsule ter prisluhnili izbranim odlomkom iz zbornika. Nasmejali smo se tudi deklamaciji petošolca Jana Križana, ki se je s pesmijo o koroni uvrstil med tri najboljše v okviru natečaja Rima raja festival.

Nismo pa pozabili tudi na 30. rojstni dan, ki ga praznuje naša domovina Slovenija. Skozi predstavitev v besedi in sliki smo obudili spomine na dogodke izpred tridesetih let. Srečni, da živimo »pod svobodnim soncem«, smo ob gledanju foto utrinkov iz celotnega šolskega leta, zapeli tudi refren pesmi Svobodno sonce, ob koncu pa simbolno s pihanjem milnih mehurčkov počili tudi zloglasne karantenske mehurčke. S svojim obiskom sta nas počastila tudi podžupan Občine Ljutomer, g. Janko Špindler in županja, mag. Olga Karba, ki nam je ob tej priložnosti podelila priznanje ob 120. obletnici šolske stavbe ter z nami delila svoje izkušnje, občutke ob srečanju z učenci naše šole, ki so pred kratkim za en dan imeli priložnost spoznati tudi njen delovni dan.       

Zapisala: Karmen Rauter

Fotografije: Mitja Vunderl