V četrtek, 23. septembra, je OŠ Janka Ribiča Cezanjevci s športnim dnevom obeležila Dan slovenskega športa.

Naša šola je z športnim dnevom sodelovala v mednarodnem projektu Evropski šolski športni dan 2021, na katerega je slovenske šole povabila Športna unija Slovenije.

Osrednja aktivnost naše šole je bil tek v naravi. Učenci so tekli v skupinah in po svojih zmožnostih. Izmeničen tek s hojo smo preizkušali po različnih podlagah v okolici šole. Premagovali smo sami sebe, razdaljo, napor in višinsko razliko. Skupine med seboj niso tekmovale, saj je bil tek namenjen opazovanju narave, spoznavanju sošolcev in tudi učiteljev, ki so učence med tekom motivirali.

Učenci, ki so tekli v skupini, so morali med seboj sodelovati in si pomagati. Enako tudi učitelji, ki so učence sprejemali na točkah po okolici šole ter jih morali varno popeljati do naslednje točke. Tek smo zato poimenovali TEK PRIJATELJSTVA.

Upamo, da nam je pri učencih skozi športno dejavnost uspelo okrepiti medvrstniške odnose ter da so vsaj malo vzljubili eno izmed osnovnih oblik naravnega gibanja človeka.

Zahvaljujemo se Športni uniji Slovenije in njenim programom Veter v laseh in Gibalna pismenost, ki nam je ob dogodku namenil tudi nekaj promocijskega materiala.

Naj veselje do gibanja traja celo leto in ne le v tednu športa, ki ga obeležujemo od 23. do 30. septembra.

 

Oznake: , , ,