Mednarodni likovni natečaj »Plakat miru«, ki ga vsako leto sponzorirajo Lions klubi s celega sveta, nosi podnaslov »Naj te vodi sočutje«.

Majhni otroci verjetno ne poznajo tega pojma…toda kljub temu ga živijo, negujejo in delijo…ker čutijo, sočustvujejo, ljubijo…več, višje in bolj močno, kot zmore njihov razum. Zato se naj svet odraslih ozre nazaj v rojstvo sočutja, zato naj bo močnejše od razuma. Toda svet odraslih je brez razuma v slepi ulici, brez sočutja, brez miru…brez smisla…

Tudi naši učenci so z likovno govorico izražali svoj  svet čustev,  prepletenih z nesebičnostjo v zavedanju, da je lepo prejeti, še lepše je deliti…pa čeprav je to le topel objem in lepa beseda…

S tem namenom so nastali plakati miru, ki so se pridružili skupini plakatov naslednjih osnovnih šol: Ivan Cankar Ljutomer, Stročja vas, Križevci, Cvetko Golar, Veržej, Mala Nedelja, Razkrižje, Sveti Tomaž in Srednja Bistrica.

Likovna dela so na ogled v  galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru, kjer je bila v soboto, 10. 12. 2022 v organizaciji Lions kluba Ljutomer slavnostna podelitev priznanj nagrad.

Iz vsake posamezne šole so razstavljeni le trije plakati. Našo šolo predstavljajo: Mojca Ivanuša, Ellis Bek in Denis Stojnšek.

Čestitke vsem sodelujočim, posebej pa razstavljalcem.

Mentorica Mira Petek