Letošnji mednarodni likovni natečaj obeležuje jubilej – 25 let, odkar je sestavni del tradicionalnega otroškega natečaja ter v mnogih segmentih še vedno edinstven v Evropi.

Po mnenju strokovne žirije je krona tekmovanja prav razstava, ki potrjuje pristno otroško ustvarjalnost v različnih likovnih tehnikah. Otroci in mladostniki so likovno ustvarjali v svoji okolici, zato gre za večkulturno sodelovanje, ne glede na to, kje je kdo živel in deloval.

Na naslov Dečjega kulturnega centra Beograd je prispelo okrog  2000 otroških del(starih od4 do 18 let) iz številnih mest po vsej Srbiji, pa tudi iz Belorusije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Črne gore, Češke, Egipta, Hrvaške, Indije, Kitajske, Litve, Moldavije, Namibije, Nepala, Poljske, Romunije, Rusije, Severne Makedonije, Slovenije, Slovaške, Tajske in Turčije.

Strokovna žirija je po pregledu vseh prispelih del podelila nagrade in pohvale v petih starostnih kategorijah.

Ponosni smo, da je med prejemniki mednarodnega častnega priznanja oz. diplome tudi likovno delo, ki ga je oblikoval MAI STOJKO, učenec 9. razreda. Izdelek je oblikovan v grafični tehniki suhe igle.

Razstava izbranih del je bila oktobra 2023 v Otroški galeriji kulturni center Beograd (likovna dela so bila poslana konec junija v prejšnjem  šolskem letu).

Čestitamo vsem sodelujočim, posebej pa Maiu.

Mentorica Mira Petek

 

Oznake: