Med 21. in 25. novembrom 2023 je v Murski Soboti potekal Festival IZUM v izvedbi ZOTKS Regionalnega centra Murska Sobota.

Na festivalu so na razstavni dejavnosti lahko sodelovale tudi pomurske šole. Naša šola se je predstavila z učno-tematsko potjo Pot po posutih zvezdicah, ki so jo pripravili petošolci in šestošolci.

Osrednji dogodek festivala je bila Slavnostna akademija, na kateri so bile med drugim podeljene tudi plakete za osvojeni naziv raziskovalna šola 2023. Naša šola je plaketo pridobila že drugo leto zapored. Pridobljena plaketa je rezultat uspešnega raziskovalnega dela na državnem nivoju. Prav tako si je šola naziv prislužila s številnimi uspehi učencev na različnih tekmovanjih v lanskem šol. letu. Zaposleni spodbujajo učence k iskanju in razvijanju močnih področij. Zato jim ponujajo raznovrstna tekmovanja, na katerih se lahko učenci tudi izkažejo.

Zasluge za pridobljeno plaketo v prvi vrsti nosijo prav učenci naše šole, ki kljub šolskemu delu in številnim obšolskim dejavnostim ob spodbudi mentorjev v sebi še najdejo dovolj energije za širjenje svojega obzorja, predvsem pa da v sebi ohranjajo iskrivo vedoželjnost.

Zapisala: Karmen Rauter

Fotografije: Nataša Pušenjak