Pomurski sejem d. d. je v času od 17. do 19. aprila 2024 organiziral 33. Mednarodni sejem gradbeništva, ki je letos potekal pod geslom Gradimo v sožitju z naravo!

V petek, 19. 4. 2024 so na sejem povabili tudi učence 7. in 8. razreda osnovnih šol. Za učence je bil organiziran brezplačni avtobusni prevoz in malica.

V sodelovanju s Pomursko gospodarsko zbornico, Območno obrtno-podjetniško zbornico Murska Sobota, delodajalci in izobraževalnimi ustanovami je potekala predstavitev deficitarnih poklicev in izobraževalnih možnosti na področju gradbeništva in obrti. Organizirali so kviz »Lepo je biti gradbenik« in tekmovanje v spretnostih in zanju za osnovnošolce.

Sejem je obiskalo tudi nekaj naših učencev iz 7. in 8. razreda. Učenci so bili precej uspešni, saj se je Gal Lipovec udeležil kviza »Lepo je biti gradbenik«, ki ga je vodil 6pack Čukur in pravilno odgovoril na vsa vprašanja ter si pridobil nagrado. Učenci Denis Stojnšek, Jan Križan in Gal Lipovec so se udeležili še tekmovanja v pleskanju, kjer so prav tako bili uspešni in prejeli nagrado.

Zapisala in foto: Martina Cvetko