Na natečaju zmagala učenka OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, Anja Pušenjak; uspeh dopolnila tudi Nuša Sobočan s četrtim mestom

27.3.2015 se je sedem učencev 7. razreda OŠ Janka Ribiča Cezanjevci ( Ana Hanžekovič, Eva Hanžekovič, Sandra Kuster, Nuša Novak, Anja Pušenjak, Nuša Sobočan, Nika Trstenjak , Špela Semenič) skupaj s starši, ravnateljico Brigito Hojnik in učiteljico likovnega pouka Miro Petek udeležilo podelitve priznanj v okviru likovnega natečaja Domoljubje 2014 »Rad imam Slovenijo v Evropi«. Tam smo se srečali z dr. Milanom Zverom, Alešem Hojsom, Mojco Škrinjar in Alenom Kofolom.

Izdelki naših učencev so se tako izmed 110 prispelih uvrstili v ožji izbor, in sicer med 29 najboljših. Na njihovi spletni strani (Domoljubje v šoli) je bilo mogoče glasovati za teh 29 izdelkov. Vendar glasovanje ni bil edini del izbora. Žirija je vse izdelke pregledala in nato podala oceno. Vlogo je igral tudi priloženi list, na katerem je bilo treba na kratko opisati izdelek.

Po podelitvi priznanj za devetindvajset najboljših je sledila še ena podelitev, in sicer za mesto med 6 učenci, ki bodo to pomlad potovali v Bruselj in si ogledali tamkajšnji parlament. Ozračje v dvorani je bilo dokaj napeto. Dobitnike nagrade za izlet v Bruselj, se je bralo od šestega mesta navzgor. Na četrtem mestu je svoje ime zaslišala učenka Nuša Sobočan, ki sama najprej ni mogla verjeti svojim ušesom. Nepričakovano sem sama, Anja Pušenjak, zasedla 1. mesto in tako postala zmagovalka tega likovnega natečaja.

Občutki so bili za obe nepopisni. V svetlikajoči se rjavi kuverti je bila potrditev. Potrditev za odličen uspeh za naš trud. Učenci smo bili presrečni za uspeh, da se nas je kar polovica razreda uvrstila v ožji izbor, kar je ena potrditev več, da naša, mala, skromna šola zajema veliko talenta in da smo kos vsakršnim izzivom.

Avtorica prispevka: Anja Pušenjak

Fotografije: Marjan Novak

Galerija