1. 12. 2015 v Cezanjevcih potekala prireditev ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih

 

Čarobno, čudovito, prekrasno … S takšnimi in podobnimi besedami so obiskovalci cezanjevskega Božičnega muzikla zapuščali telovadnico osnovne šole, ki je bila ta večer napolnjena do zadnjega kotička.

Učenci so jih skozi zgodbo deklice Lare, ki sameva na božični predvečer, popeljali v pravljični svet, kjer dobra vila nosi srečo, kjer se palček šef huduje na svoje navihane palčke, kjer čarovnice grozijo z obilnim sneženjem, kjer Laro obiščeta prijazni Piki Jakob in sam Aladinov duh, ki s seboj pripelje navihane cirkusante.

Dramske prizore so dopolnjevali otroci z zborovskim petjem, instrumentalnimi nastopi ter plesnimi točkami. Tako so med drugim zazvenele pesmi Življenje je vrtiljak, Naj sneži, Prelep nov svet, You raise me up … Poseben pečat prireditvi je dala tudi scenska postavitev, ki je pričarala toplo domačo sobo ob kaminu z obilico božičnih zvezd.

Posebno doživetje večera je bil nastop učiteljice Ingrid Horvatič Müller, ki se je ob spremljavi učiteljice umetnosti, Katje Vunderl, s pesmijo Sveta noč dotaknila src vseh obiskovalcev prireditve.

Čas se je za nekaj trenutkov ustavil. To je bilo tudi sporočilo celotne prireditve. Vsaj za praznike naj se čas ustavi. Tako se deklici Lari na koncu izpolni njena največja. Zadovoljna je z majhnimi, preprostimi stvarmi – božični večer preživi v družbi tistih, ki ji pomenijo največ na svetu, z mamo in očkom.

In kje je na tej dolgi poti ostal Božiček? Prišel je! Člani Društva za sr(e)čno skupnost so za naše otroke prinesli posebna darila v zahvalo za sodelovanje pri odprtju Božičkove dežele v Ljutomeru.

Besedilo: Karmen Rauter

Foto: Katja Nemec,  Jasna Lampreht