V Cezanjevcih imeli zaključno prireditev

V sredo, 15. 6. 2016, so na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci opravili zaključno prireditev. Le-ta je bila v znamenju počastitve 25-letnice samostojnosti naše države Slovenije.

V bogatem kulturnem programu, ki je bil zastavljen kot televizijsko javljanje iz Cezanjevcev, sta se napovedovalki – novinarki sprehodili skozi naše državne simbole. Le-te so nato s točkami dopolnjevali nastopi učencev. Tako smo lahko prisluhnili priredbi Pavčkove pesnitve Juri Muri po Sloveniji, se v navijaški plesni točki Kapo dol poklonili našim imenitnim športnikom, zapeli in zaplesali ob znanih melodijah iz narodno-zabavnega glasbenega sveta, s folklorniki obudili spomin na stare ljudske igre in tipične slovenske plese ter prisluhnili naši domači prleški govorici v skeču Toti peciklisti.

Drugi del prireditve je opozarjal na vrednote, kot so strpnost, prijateljstvo, srčnost, medsebojna pomoč, ki so v današnjem šolskem okolju izjemnega pomena. Tako je tudi letos na OŠ potekalo usposabljanje za vrstniške mediatorje, ki so ključnega pomena pri preprečevanju in reševanju konfliktnih situacij med učenci. Kot ponazoritev slednjih je šolska dramska skupina predstavila igrico Šok terapija na vaji. Sledila je še slavnostna podelitev naziva vrstniški mediator, nagovor ravnateljice in »torta«, ki ob tako pomembnem rojstnem dnevu naše države ne sme manjkati.

Besedilo: Karmen Rauter

Foto: Jasna Lampreht

Več na blogu Vas zanima …