V torek, 25. 4. 2017, je na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci potekalo medobčinsko tekmovanje Kaj veš o prometu. Tekmovanja se je udeležilo 5 okoliških šol (OŠ Mala Nedelja, OŠ Veržej, OŠ Križevci pri Ljutomeru, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Cezanjevci).  Mentorje in  tekmovalce je na igrišču pozdravil podžupan g. Janko Špindler ter predsednik SPVCP g. Marjan Munda.

Ekipo OŠ Cezanjevci so sestavljali Blaž Horvat, Aljaž Marinič in Alen  Žinko. Učenci so se najprej preizkusili na spretnostni vožnji po cestišču, kjer so jih ocenjevali policisti PP Ljutomer, Občinsko redarstvo ter predstavniki Avtošole Alma. Nato so na igrišču pokazali svojo znanje na spretnostnem poligonu in se za konec preizkusili še v teoretičnem znanju. Učenci so tekmovali posamično in ekipno.

1.mesto med posamezniki je dosegel Filip Škrget, OŠ Veržej, ki se bo udeležil tudi državnega tekmovanja. 2. mesto je dosegel Tjan Novak, OŠ Veržej in 3. mesto Rok Jurič, OŠ Mala Nedelja. Ekipno je 1. mesto dosegla OŠ Veržej, 2. mesto OŠ Mala Nedelja in 3. mesto OŠ Janka Ribiča Cezanjevci. Hvala vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri sami organizaciji tekmovanja. Sami si bomo še naprej prizadevali, da se bodo učenci varno in spretno vključevali v promet kot kolesarji.

Zapisala: Karla Ramšak

Foto: Manja Gospodarič, Klavdija Sever, Nataša Pušenjak