Ana Hanžekovič prejela nagrado na državnem likovnem natečaju Naravne in druge nesreče – Pozor, nevarne snovi.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) je v sredo, 17. maja 2017, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje (ICZR) na Igu organizirala sklepno prireditev 21. državnega natečaja Naravne in druge nesreče – Pozor, nevarne snovi.

Uvodni del prireditve je popestrilo lutkovno gledališče FRU-FRU z duhovito , vendar poučno predstavo »Pikec Ježek in gasilko Jež«. Sledila je podelitev potrdil in nagrad nagrajencem in njihovim mentorjem. Natečaj za najboljša likovna in literarna dela na temo Pozor, nevarne snovi je potekal dvostopenjsko – na regijski in državni ravni v štirih starostnih kategorijah

Na regijskem nivoju so izpostave URSZR v šolskem letu 2016/2017 prejele 2.853 likovnih del iz vrtcev, osnovnih šol in osnovnih šol s prilagojenim programom iz cele Slovenije. Na državno raven pa se je uvrstilo 242 likovnih del.

Komisija je izbrala 20 najboljših, med katerimi je tudi Anino likovno delo z naslovom »Nepravilna uporaba nevarnih snovi škoduje tudi živalim«.

Nagrajena likovna dela niso rangirana, ampak so med seboj enakovredna in so na ogled v prostorih ICZR na Igu. 

Po uradnem delu so si nagrajenci, njihovi mentorji oz. spremljevalci ogledali poligon ICZR, kjer se usposabljajo različni reševalci.

Nagrajenki Ani Hanžekovič in mentorici Miri Petek iskreno čestitamo!

Zapisala in foto: mentorica Mira Petek