V petek, 19. maja 2017 je bila v okviru prireditve Dobrote slovenskih kmetij, ki jo organizira KGZS Zavod Ptuj, Mestna občina Ptuj, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z ostalimi kmetijsko gozdarskimi zavodi v minoritskem samostanu na Ptuju svečana podelitev nagrad likovnega natečaja na temo »Zrejlo je žito«

Natečaj so poimenovali po znani prekmurski ljudski pesmi »Zrejlo je žito«, saj se je letos posebej predstavilo Pomurje. Izmed številnih likovnih izdelkov so enakovredno nagradili štiri likovna dela, oz. eno iz vsake starostne kategorije.

Med nagrajenimi deli je tudi likovno delo Klementine Novak, učenke 8. razreda.

Njeno likovno delo v grafični tehniki predstavlja sejalca med zrelim žitom v simboličnem smislu.

Svečana podelitev nagrad je bila na dvorišči minoritskega samostana. Nagrajena likovna dela, prav tako pa tudi nekaj ostalih likovnih izdelkov, so bila razstavljena v prireditvenih prostorih minoritskega samostana, kjer so si nagrajenci z mentorji in nasploh vrtčevski in osnovnošolski otroci lahko brezplačno ogledali različne domače obrti in običaje, predstavljene projekte in vsebine povezane s kmetijstvom in tradicionalno kulinariko.

Čestitamo Klementini in vsem sodelujočim učencem.

Mentorica Mira Petek.