Sreda, 14.6.2017, je bil za nas devetošolce prav poseben dan. Ob 17. uri smo pričeli že s težko pričakovano valeto.  Najprej smo se zavrteli v ritmih angleškega valčka, tanga  … Po plesnem programu smo valeto najprej otvorili z glasbeno točko, nato pa smo program nadaljevali, tam kjer se je naša pot v osnovni šoli začela, v 1. razredu in nadaljevali vse do 9. razreda. Ob tem smo obujali spomine na naše dogodivščine in preizkušnje, ki so nas čakale na naši poti skozi devetletno šolanje. Zahvalili smo se tudi vsem, ki so na kakršen koli način pomagali, da smo se na tej šoli počutili kar se da najbolje in od nje čim več odnesli. Posebej smo se želeli zahvaliti tudi vsem našim razredničarkam in razredniku, ter sorazredničarki,  še posebej pa razredničarki zadnji dve leti Mariji Majcen in ravnateljici Brigiti Hojnik, za ves trud in prizadevnost, ter potrpežljivost z nami. Za na konec smo pripravili kratek filmček, ki opisuje nas devetošolce, ter ga povezali z našimi cilji, željami in sanjami o naši prihodnosti.

Prav vsak izmed nas, tudi če še zdaj tega ne upa povedati na glas bo pogrešal to šolo; to majhno zgradbo, ki v sebi skriva pravi zaklad in odkriva osupljive talente nas učencev. Potem tudi prijatelje, sošolce, učitelje, svoje mesto za klopjo v razredih, glas šolskega zvonca …
Pred nami se odpira nova pot, ki ne bo vedno ravna, a mi smo pripravljeni. Zato pozor! Devetošolci  (Ana, Eva, Maša, David, Anja, Kaja, Nuša N., Nuša S., Lara, Alen, Aljaž, Patrik, Špela, Nika, Sandra) OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, generacija 2008-2017 se glasno, pogumno in odločno širi po svetu!

Zapisala: Anja Pušenjak

Foto: Jasna Lampreht