V petek, 29. 09. 2017, smo se učenci 4. in 5. razreda OŠ Janka Ribiča udeležili kolesarskega tabora z naslovom »KOLESARSKI IZZIVI.« Vseh nas je bilo 20 učencev. Zbrali smo se v šolski telovadnici, ob 15. 30. Tam sta nas pričakali učiteljici Manja Gospodarič in Klavdija Sever. Povedali sta, kje naj odložimo spalne vreče, saj smo v telovadnici tudi prespali.

Gospod Samo Rauter nam je najprej predstavil vajo, da smo morali ugaševati lučke z roko, testiral je naše reflekse. To je bilo zelo zanimivo. S kolesi smo se nato odpravili na šolsko igrišče, kjer nas je pričakal učitelj Damijan Šumak. S kolesi smo premagovali različne ovire, žago, slalom in vadili spretnosti z eno roko …

Utrujeni, a veseli smo zvečer odpešačili s kolesi nazaj v šolo. Tu smo imeli najlepši del. Učiteljici sta naročili okusne pizze, ki smo jih pojedli do zadnjega kosa. Imeli smo tudi večerni pohod z lučkami in nato čisto pravi disko z disko kroglo v telovadnici. Pogledali smo še film na velikem platnu, kot v kinu. Utrujeni še nismo bili, a smo vseeno šli spat, ko sta učiteljici to rekli.

V soboto, 30. 09. 2017, nas je zjutraj prebudil vonj zajtrka! Mleko, nuttela, pašteta, maslo….njami!

Tudi razgibali smo se na svežem zraku in nato pričakali svoje starše v soju prijetnih jutranjih sončnih žarkov.

Ta kolesarski tabor mi je pomagal, da sem zdaj bolj spretna s kolesom, da me ni več strah opravljati kolesarskega izpita in še zabavala sem se s sošolci in sošolkami.

Hvala učiteljicama Manji in Klavdiji.

Zapisala: Miša Makoter, 4. razred

Foto: Manja Gospodarič