»The future of peace« – »Bodočnost miru« je bila tema Mednarodnega likovnega natečaja za Plakat miru 2017/2018

Ne moremo vedeti, kaj nam bo prinesla prihodnost…želje so različne…vedno znova in znova si jih zaželimo ob koncu leta. Nekatere želje imajo barve, druge obliko…, ki čez  čas zbledijo in postanejo nepomembne. Toda nekatere želje so tako močne in barvite, porajajo se dan za dnem, iz leta v leto…pa vendar so tako daleč…le kje, morda nekje v prihodnosti…Nešteto želja tli v majhnih dušah, nešteto jih želi imeti osnovno pravico tega sveta…tiho in najsvetlejšo… Ta preprosta, vendar velika pravica se imenuje MIR.

O miru v prihodnosti so razmišljali tudi učenci 8. razreda. V svojih plakatih so združili likovno simboliko s simboliko miru.

Svoja dela so predstavili med 54 likovnimi deli iz osmih osnovnih šol. Komisija za izbor risb je izbrala po eno zmagovalno delo posamezne šole, ki krasijo tudi klubski koledar za leto 2018.

Plakat BETINE VRBANJŠČAK je postal zmagovalni plakat naše šole. Betini pa pripada še ena čast, saj je komisija  izbrala njeno delo za zmagovalno delo letošnjega natečaja  za Plakat miru Lions kluba Ljutomer. Njeno delo je bilo poslano tudi v nadaljnji državni izbor.

Svečana prireditev s podelitvijo priznanj in nagrad sodelujočim in nagrajenim učencem je bila v soboto, 2. decembra  2017 v Galeriji Ante Trstenjaka v Domu kulture Ljutomer v organizaciji Lions kluba Ljutomer.

Čestitamo vsem sodelujočim učencem, posebej pa nagrajenki Betini.

Mentorica Mira Petek

Več na: https://www.prlekija-on.net/lokalno/16502/v-galeriji-ljutomer-razstavljajo-ucenci-os-na-temo-mir-the-future-of-peace-bodocnost-miru.html