Leto 2018 je olimpijsko, zato je Olimpijski komite Slovenije je v sodelovanju z velikim sponzorjem Europlakatom izvedel likovni natečaj Olimpijski veleplakat (jumbo plakat) s simbolom olimpizma »Olimpijska bakla«. Le-ta simbolizira povezanost, prijateljstvo, mir in ljubezen do športa.

Letošnje leto bo tako zaznamovano z največjim športnim dogodkom na svetu, z  zimskimi olimpijskimi igrami v južnokorejskem Pjongčangu (PyeongChang), ki bo povezoval različne narode sveta v smislu najlepših vrednot v duhu športa, zgodovine in umetnosti.

Tudi učenci naše šole so v duhu olimpizma s kreativno in sporočilno vrednostjo oblikovali plakate s tematiko olimpijske bakle.

Strokovna komisija je prejela in pregledala kar 774 del iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol iz vse Slovenije ter izbrala 15 najboljših, ki bodo objavljeni na javnih mestih širom po Sloveniji v obliki ”jumboplakata«.

Med 5 najboljših plakatov -v kategoriji osnovne šole, se je uvrstil tudi plakat, ki ga je oblikoval VAL ŠUMAK, učenec 6. razreda.

Čestitamo vsem sodelujočim učencem, posebej pa Valu Šumaku.

Mentorica:  Mira Petek

Več na: http://url.sio.si/2xk in http://url.sio.si/2xm .