V ponedeljek, 12. 2. 2018, smo se vsi četrtošolci in vsi petošolci ob 8.00 zbrali v jedilnici šole. Bil je prav poseben dan – odpravili smo se v šolo v naravi na Pohorje, v CŠOD Planinka. Ob 8.30 smo pomalicali in si nato vzeli naše potovalke in jih dali na avtobus. Bilo jih je zelo veliko, ko smo dodali še smučarsko opremo, je bil prtljažnik do vrha poln.

Na pot smo krenili okrog 9.00. Vsi smo se zelo veselili. Ko smo prispeli, smo odnesli vsak svojo prtljago v sobe in vse izpakirali. Naenkrat je že bil čas za kosilo. Nato nas je zopet čakal avtobus, ki nas je odpeljal na Areh, na smučišče. Tam so nas razdelili v 4 skupine in smo smučali. Nato smo se z avtobusom vrnili nazaj v dom.

Po kosilu smo morali mize počistiti, šele nato smo lahko šli malce počivat. Popoldan so nam povedali, kakšen je hišni red in nato smo se odpravili na večerni pohod v snegu. Imeli smo baterije, da so nam osvetljevale temno pot. Težko smo zaspali, saj smo pričakovali torek, pust. Da bi lažje zaspali, nam je učiteljica Klavdija Sever prebrala zgodbo.

Na pustni torek so nas prebudili učitelji oblečeni v maškare. Kako smo jih bili veseli! Nato smo po zajtrku spet odšli smučat. Snežilo je, a je bilo vseeno zelo lepo. Na smučišču smo imeli malico, vsak je dobil krof in čaj. Smučanje je zopet hitro minilo in že je bil čas kosila. Popoldan nam je učitelj prinesel krplje, s katerimi smo šli na zelo dolgi pohod. Po večerji je bilo najboljše, oblekli smo se v naše pustne maske in rajali pozno v noč. Spat smo šli komaj ob 22.00.

Sreda je bila najlepša, ker je bilo valentinovo. Po zajtrku in dopoldanskem smučanju smo se že vsi veselili večera, ko je bil na vrsti ples. Pred tem smo preizkusili še tek na smučeh – to je zelo naporno. Vsi smo padali v mehki in globoki sneg. Vsi smo začeli malce pogrešati starše, a sta nas učiteljici Manja Gospodarič in Klavdija Sever potolažili. Zvečer smo še šli na pohod k slapu Skalca, po zgodbi pa zaspali kot medvedi.

Četrtek je minil prehitro, vedeli smo, da naslednji dan že gremo domov. Zajtrk, smučanje, kosilo. Kot vsak dan so učitelji po kosilu ocenili sobe, kako so pospravljene. Zvečer smo pa lahko predstavili svoje točke v »Pokaži, kaj znaš«. Spet smo se utrujeni odpravili spat.

Petek je hitro prišel in po kosilu smo komaj uspeli zapreti naše kovčke. Čeprav je bilo celi teden lepo, smo se vsi veselili, da gremo domov.

Doživeli smo veliko lepega, se naučili smučanja in preizkusili veliko novih tehnik na snegu.

Spoprijateljili smo se z učenci iz Izole in naučili smo se, da moramo tudi sami počistiti za seboj.

 

Zapisala: Miša Makoter, 4. a

Foto: Manja Gospodarič, Damijan Šumak

Poglejte tudi: Snežne vrgolije in Gremo na smuči.