5. 12. 2018 so se učenci od 4. do 9. razreda odpravili na naravoslovni dan v Ljubljano. Obiskali so razstavo pravih človeških teles Body Worlds Vital in si ogledali kako je zgrajeno človeško telo, organi … Spoznali so tudi dejavniki nastanka najpogostejših obolenj. Učenci 8. in 9. razreda so se udeležili tudi gibalne delavnice Hoja po vrvi in bili navdušeni.

Po realističnem pogledu na človeško telo so učenci so obiskali Triglav LAB in se seznanili z virtualnim svetom. Preizkusili so se na simulatorjih potresa in skoka iz planiške velikanke.

Ker je naša šola že tretje leto v projektu Erasmus +, so učenci obiskali Hišo EU. S pomočjo kviza so ponovili znanje o EU na njim zanimiv interaktiven način, kar je večino navdušilo in motiviralo za raziskovanje.

Nekateri učenci so med prostim časom obiskali spominski park Navje, drugi pa so prosti čas izkoristili za nakupe, oglede …

Ker smo bili med izbranimi šolami za brezplačno vodenje po Ljubljani, smo na koncu našega potepanja to z veseljem izkoristili. Spoznali ali pa le ponovili smo znamenitosti našega glavnega mesta.

Zapisala: Jasna Lampreht

Foto: Jasna Lampreht, Klavdija Sever, Katja Vunderl