Sreča je kot metulj, ki ga ne moreš ujeti, če pa mirno obsediš, lahko sede nate je bila misel, ki nas je ob vstopu v telovadnico pričakala na odru. Ponovno so srečo v torek, 11. 6. 2019, pričarali naši učenci, ki so se predstavili z zborovskim petjem, plesom, deklamacijami o poletju, soncu, morju, odnose v družini pa je skozi igro prikazala tudi šolska dramska skupina. Obeležili smo tudi bližajoči se praznik dan državnosti in ponovno zaigrali igrico o naši domovini Sloveniji, s katero smo v okviru projekta Erasmus+ pozdravili tudi naše goste iz Nemčije in Poljske.

Večer je bil še posebej slavnosten za učence, ki so na prireditvi prejeli potrdilo o opravljenem izpitu za vrstniškega mediatorja. Podelitev nazivov je pospremila tudi misel, naj z učenci oz. otroki kvalitetno preživimo vsak prost trenutek in naj njihovega vsakdana ne narekujejo sodobne spletne aplikacije.

Progam je uspešno povezovala devetošolka Betina Vrbanjščak, ki je za to prireditev tudi sama napisala vezno besedilo.

Z željo, da preživimo brezskrbne počitnice in s Studenčkom v rokah, ki bo zagotovo marsikomu izmed vas ponovno dokazal, da literarna ustvarjalnost otrok nima meja, smo se tako poslovili še od enega, uspešnega šolskega leta.

Zapisala Karmen Rauter

Fotografije: Blaž Trdič