V petek, 13. 9. 2019, smo imeli športni dan za učence od 4. do 9. razreda. Na uvodnem predavanju v je športni pedagog učencem pokazal menjavo zračnice na kolesu. Z malo spretnosti lahko marsikaj sami popravimo, namesto da zavržemo in obremenimo okolje. Učence o tem že drugo leto zapored osveščamo v okviru Erasmus+ projekta (Upcycling).

Raziskovanje domače pokrajine in lepot naše države je prav tako pod okriljem Erasmus+ projekta, kjer z evropskimi prijatelji izmenjujemo vtise o lepotah in značilnostih držav, od koder prihajamo. Po malici smo se odpravili v Prekmurje, kjer smo občudovali Expano in se podučili o Panonskem morju in njegovem vplivu na oblikovanje celotnega Pomurja.

Naš glavni cilj pa je bilo športno udejstvovanje v in ob Soboškem jezeru. Preizkusili smo se v supanju, se zapeljali s kajakom in pedolinom, nekateri so ob obrežju tudi zaplavali. Drugi so raje ostali na suhem, kjer so svoje motorične spretnosti preizkusili v napravah motorik parka ali pa se odpravili na pohod okoli jezera.

Lepšega uvoda v prihajajoči teden mobilnosti pod tokratnim sloganom »Gremo peš!« si ne bi mogli želeti.  Izgovorov s predrto gumo na kolesu zdaj ni več, kondicijo smo nabrali in vreme je na naši strani.

Zapisala: Nataša Pušenjak

Foto: Asja Čonč, Shania Budja, Jasna Lampreht