Dne 21. 1. 2020 je na naši šoli potekal Šolski otroški parlament in sicer pod sloganom “Moja poklicna prihodnost”. Učenci prvega razreda so se nam predstavili z glasbeno-plesno točko. Predstavniki od 2. do 9. razreda pa so predstavili, kaj so se pogovarjali pri razrednih parlamentih.

Učenci in njihovi razredniki so se zelo potrudili in so pokazali, da so se teme resno lotili, saj so bile predstavitve zelo kvalitetne. Zelo je pomembno, da osnovnošolci razmišljajo o svoji poklicni prihodnosti, saj ustrezna izbira šole in kasnejša zaposlitev precej vplivata na našo zadovoljstvo v življenju. Učenci so povezali temo letošnjega otroškega parlamenta tudi z vrednotami, saj šola v letošnjem šolskem letu sodeluje v projektu “Zmagujmo z vrednotami”.
Šolskega otroškega parlamenta se je udeležila tudi predstavnica Zavoda RS za zaposlovanje, gospa Jelka Jež. Prisotnim je predstavila poklice, po katerih je veliko povpraševanja na trgu dela, spregovorila je o poklicih prihodnosti, učencem je povedala, da bodo v svojem življenju menjali več zaposlitev …
Program sta vodila predsednika Skupnosti učencev šole Sara Dokl in njen namestnik Matej Močnik. Učenca bosta šolo zastopala na Medobčinskem otroškem parlamentu, ki bo potekal 11. 2. 2020 v Ljutomeru.
Zapisala: Martina Cvetko, mentorica
Foto: Jasna Lampreht