V decembru 2019 smo začeli s pripravami na obeleževanje 120-letnice šolske stavbe. Razpisali smo likovni natečaj za dve kategoriji, oblikovanje na ploskvi in oblikovanje v tridimenzionalnem prostoru.

Komisija v sestavi razrednih učiteljic (Tadeja Žalar, Karla Ramšak, Manja Gospodarič, Tadeja Pučko, Klavdija Sever, Milena Novak in ravnateljica Brigita Hojnik) je izbrala pet najboljših izdelkov razredne stopnje, največ točk v posameznem razredu so prejeli: Ana Trstenjak, Nejc Čonč, Tai Kovač, Lana Kolarič in Lara Stojnšek.

Med njimi je največ najvišjih ocen prejel izdelek Ane Trstenjak, zato je bil izdelek v 1. krogu glasovanja izbran tudi za logotip obeleževanja 120-letnice stavbe.

Učenci predmetne stopnje so izdelovali makete šolske stavbe. Simbolične nagrade so prejeli Nejc Vunderl, Filip Lašič, Sebastjan Meznarič, Žiga Torič, Žan Pušenjak, Luka Marinič, Tilen Kumer, Lara Gregorec, Julija Qyteza, Matej Močnik in Shania Budja. Podelitev nagrad smo izvedli na kratkem kulturnem programu v petek, 7. februarja. Prejemnikom nagrad čestitamo.

Šolska zgradba je pomembna zgradba, ki povezuje kraje in ljudi celotnega šolskega okoliša. Zato nadaljujemo z dejavnostmi, s katerimi bomo počastili obletnico.

Zapisala: Nataša Pušenjak