V sredo, 24. 6. 2020, je bil zadnji dan pouka za učence od 1. do 8. razreda. To šolsko leto je bilo za vse posebno.  Znanje, ki je tudi naša prednostna vrednota, so učenci pridobivali drugače – na daljavo. Ob tem smo vsi spoznali, da nam je vsem še posebej pomembna vrednota ZDRAVJE.

V iztekajočem se šolskem letu smo pričeli s programom Zmagujemo z vrednotami. Prvi modul UNIVERZALIZEM smo spoznavali v 1. polletju.

Drugi modul PRAVIČNOST je bil načrtovan za drugi del leta. A aktualna situacija z učenjem na daljavo je žal tudi ta program zaustavila in prenesla v naslednje šolsko leto. Kljub vsemu smo se zadnji dan pouka spomnili tudi na vrednote modula pravičnost, predvsem smo izpostavili vrednoto aktivno državljanstvo. Učenci so interno, po razredih, s svojimi razredniki, obeležili dan državnosti.

Čeprav so bile proslave v okviru posameznega razreda (zaradi omejitev druženja), so se nekateri kljub temu zelo potrudili in izkazali. Šestošolci in sedmošolci so pripravili kulturni program, s katerim bi se lahko predstavili širši javnosti. Še pri dekoraciji so se izjemno potrudili. Dokazali so, da so aktivni državljani, ki znajo ceniti svojo domovino, spoštovati državne simbole in zgodovino.

V petem razredu so učenci pripravili kratko oddajo o Sloveniji, njenih simbolih in prazniku državnosti, ki so si jo ogledali tudi učenci 3. in 4. razreda. Povezava: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=S1ASV7XPRJUkOVwcTabU2ify

Učenci so zadnji dan prejeli tudi spričevala, nekateri pohvale in priznanja za dosežke na posameznih področjih. Vsi si bomo to posebno šolsko leto zapomnili.

Zaželeli smo si vesele počitnice, ob tem pa še posebej izpostavili, da vsi ostanemo zdravi in se spet srečamo septembra ter novo šolsko leto izpeljemo z učenjem v šolskih klopeh, z druženjem učencev in učiteljev.

Zapisala: Marija Majcen, Nataša Pušenjak

Foto: Jasna Lampreht, Nataša Pušenjak, Sara Kustec, Alina Škrlec