V Cezanjevcih se poslovili devetošolci

V ponedeljek, 14. 6. 2021, smo devetošolci generacije 2012–2021 izpeljali valeto in tako posneli še zadnji del te sezone. Čeprav nam je korona zadnji teden prekrižala načrte in nas poslala domov, smo valeto gladko izpeljali. Res je, da nismo imeli toliko časa za vajo in smo bili malo živčni, je pa zaradi tega bilo bolj pristno, na nek način bolj sproščeno in bolj naše.

Valeta je bila za nas zelo posebna, kar je verjetno logično. Skozi cel proces pripravljanja valete smo se trudili in se zabavali. Kljub temu da nismo imeli plesnih vaj, smo plesali in čeprav nismo ravno dobri plesalci in se ne navdušujemo nad plesom, se je izkazalo, da se je včasih zabavno malo zavrteti in se smejati plesnih spodrsljajem. Bili smo presenečeni tudi nad našo pevsko točko, saj smo mislili, da bo slabše, glede na to da tudi posluha ravno nimamo.

Prejeli smo zaslužena priznanja, hkrati pa smo tudi mi podelili priznanja učiteljem. Podarili pa smo jim tudi rožice v spomin na nas. Za konec pa smo v zrak spustili devet balonov, ki so predstavljali devet razredov oz. devet preteklih sezon.

Mene je, če sem iskrena, kar malo stisnilo, ko smo spustili balone, saj smo tako pustili ta del življenja za sabo. Baloni naj bi nam prinesli srečo v novi sezoni septembra, če pa je kateri balon pristal na kakšnem dvorišču, pa upamo, da je tudi tja prinesel srečo.

Zapisala: Asja Čonč

Fotografije: Jasna Lampreht