Ob zaključku bralne značke, 13. 5. 2022, smo gostili dramskega igralca Gorazda Žilavca. Po objavi novice je med učenci kaj kmalu završalo, kajti vsi so pričakovali prihod nam vsem dobro znanega lika iz televizijske serije Lepo je biti sosed. A Gorazd je veliko več kot samo »Beno«, kar smo izvedeli v sproščenem klepetu z njim. Ne samo da je odličen igralec – med pogovorom nas je namreč presenetil s priložnostnimi igralskimi vložki – ampak je tudi človek z veliko začetnico, poln življenjskih modrosti, ki jih je rad delil tudi z našimi učenci. Ena takih, ki nam jo je zaupal, je tudi ta, da je sam dislektik. Pravi, da to ni nobena ovira za to, da v življenju ne bi bral. Bere izjemno rad in nenazadnje mora kot gledališčnik prebrati veliko besedil za igro, le branje poteka pri njem počasneje. A vse se da, če  vztrajaš in slediš svojim sanjam. Gledališkemu podmladku na naši šoli pa je ob tej priložnosti zaupal nekaj trikov, kako se učiti besedilo za igro in kako prepričljivo igrati na odru, kajti tudi mi smo ga presenetili in mu zaigrali prizor iz naše igre.

Prav slavnostna je bila za naše učence podelitev bralne značke, ko so se z gostom lahko tudi rokovali, fotografirali in dobili avtogram. Podelili pa smo tudi posebno bralno značko za učence z bralno-napisovalnimi težavami, ki smo jo na pobudo pedagoginje Martine Cvetko uvedli v letošnjem šol. letu. Ponosni smo tudi na našega prvošolca Gliba Ruseva iz Ukrajine, ki je lahko vzor tudi našim učencem, saj po tako kratkem času učenja slovenščine že bere v našem jeziku. Ob tej priložnosti smo mu izročili pohvalo.

V letošnjem šol. letu je tako bralno značko osvojilo 89 učencev in 12 otrok iz vrtca. Zlate bralke šole so učenke Tia Trstenjak, Sara Kustec in Arijana Qyteza.

Mentorice prejemnikom Bralne značke iskreno čestitamo in kličemo »Na še veliko prebranih (dobrih) knjig!«

Besedilo: Karmen Rauter

Fotografije: Jasna Lampreht