23. marca 2023 je v Kulturni dvorani občine Odranci potekalo območno srečanje lutkovnih in gledaliških skupin. Srečanja se je udeležil tudi dramski krožek naše šole z avtorsko igro osmošolke Zale Rauter.

Igra z naslovom Prekletstvo urokov je nadaljevanje lanskoletne igre Prekletstvo zelenih štumfov, s katero je ista zasedba igralcev – osmošolcev osvojila zlato plaketo.

Srečanje je spremljala strokovna spremljevalka gledaliških in lutkovnih predstav, ga. Mojca Rejdko, ki je po koncu posameznih nastopov z mentorji naredila analize posameznih nastopov. Tudi letošnja kritika je bila izjemno pozitivna, česar smo se še posebej razveselili.

Zapisala je namreč sledeče: »Leto starejši igralci se na odru še zmeraj počutijo kot ribe v vodi, vajeni so ga golega in praznega – prostore, razpoloženja in odnose gradijo zgolj in samo oni sami. In to prepričljivo, skoraj neverjetno naravno, sproščeno in s tako ustvarjalno močjo, da tudi pravljični kosi delujejo povsem organsko. Z odra veje ustvarjalno veselje, talent pa kipi od replike do replike, ki se tokrat še zmeraj ukvarjajo z ljubeznijo v realnem svetu in s pohlepom – političnimi spletkami in intrigami v boju za oblast v vilinskem svetu.«

Posebej smo bili veseli, da si je našo igro ogledala tudi vodja ljutomerske izpostave JSKD, ga. Mira Rebernik Žižek.

Kot mentorica sem izjemno ponosna na skupino in jim iskreno čestitam za prepričljiv nastop na odru. 

Mentorica: Karmen Rauter

Slike se nahajajo na naslednji spletni strani.http://www.os-odranci.si/2023/03/27/obmocno-srecanje-lutkovnih-in-gledaliskih-skupin/