V ponedeljek, 27. 3. 2023, smo se devetošolka Pia Čarna Vogrinec ter osmošolki Zala Rauter in Nika Šparakl z mentoricama Natašo Pušenjak in Karmen Rauter odpravile v Mursko Soboto na 31. regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja.

Ko smo prispele na OŠ I Murska Sobota, smo se po kratkem kulturnem programu in pozdravnih govorih odpravile v učilnice, kjer nas je pričakala komisija in ostali učenci ter dijaki. Najprej so v učilnici številka sedem predstavili zgodovinske raziskovalne naloge in nato je bil čas za slovenski jezik in književnost, ko sem sama predstavila raziskovalno nalogo z naslovom Jasna Branka Staman – Prepoznavnost avtorice v domačem okolju z analizo njenih del.

Učenki 8. r. Zala in Nika sta bili v skupini za etnologijo. Zagovarjali sta raziskovalno nalogo z naslovom Pintovec kot del pletarske tradicije – Prikaz stanja v šolskem okolišu OŠ Janka Ribiča Cezanjevci.

Po končanih predstavitvah in zagovorih smo se odpravili na kosilo.

Ob zaključku je sledila še razglasitev rezultatov. Sama sem za svojo raziskovalno nalogo prejela zlato priznanje, Zala in Nika pa srebrno. Obe raziskovalni nalogi pa sta se uvrstili na izbor za državno tekmovanje.

Avtorica: Pia Čarna Vogrinec

Fotografija: Nataša Pušenjak

 

Oznake: , , , , , , ,