26. mednarodni likovni natečaj »Kraj«, katerega je  razpisala Osnovna šola Danila Lokarja  Ajdovščina, letos nosi podnaslov »Kraj sprememb«.

Svet v objemu živih bitij se spreminja v vseh sferah. Skupaj z naravnimi vplivi ga spreminja tudi človek, prevečkrat kruto, neusmiljeno…na kar nas narava nenehno opozarja. Kljub zavedanju svoje sile moči usmerjamo na napačne poti, dokler se ne znajdemo v slepi ulici…

Da ne bi preveč zabredli, moramo spremeniti tudi svoj odnos do vsega, s pozitivno usmerjenostjo v vseh pogledih…do narave in sočloveka ter ustvariti pestro sožitje.

Umetnost je skozi zgodovino vedno bila kritična. Prav je, da k odprtemu razmišljanju spodbujamo tudi mlajšo populacijo. Na takšen način so razmišljali tudi učenci naše šole.

Njihova dela so postala kraj razmišljanj, kraj sprememb…med številnimi likovnimi izdelki učencev iz Slovenije in tujine. Strokovna komisija je pregledala 1382 likovnih del iz petih držav (Bosna in Hercegovina, Črna gora, Indija, Srbija in Slovenija. Podelili so 10 zlatih in 10 srebrnih priznanj v vsaki od naslednjih starostnih kategorij: 1.–3. razred (tj. 6–8 let), 4.–6. razred (tj. 9–11 let) in 7.–9. razred (tj.12–15 let).

Izdelki izbrani za razstavo so prejeli bronasta priznanja.

Ponosni smo, saj sta med prejemniki priznanj tudi učenca naše šole.

SREBRNO priznanje je prejela PETRA MARINIČ, učenka 7. razreda.

BRONASTO priznanje je prejel DENIS STOJNŠEK, učenec 7. razreda.

Čestitamo vsem sodelujočim učencem, posebej pa prejemnikoma priznanj.

Razstava vseh izbranih likovnih del bo do konca junija 2023 na ogled na Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina.

Mentorica: Mira Petek