OŠ Janka Ribiča Cezanjevci ob pomoči prostovoljcev postavila table za učno-tematsko pot Pot po posutih zvezdicah, odprtje načrtovano jeseni.

V sredo, 16. 8. 2023, so člani PGD Cezanjevci in TD Branek Branoslavci, ob pomoči zaposlenih na šoli postavili informativne table, ki so del učno-tematske poti Pot po posutih zvezdicah. Pot poteka po vaseh Cezanjevci in Branoslavci. S kolesom ali peš se lahko podate na 7,50 km dolgo tematsko pot, ki vas vodi po lokalnih kulturnih in naravnih znamenitostih.

Projekt je začel nastajati v šolskem letu 2021/22, kjer sta učenki Zala Rauter in Nika Šparakl napisali raziskovalno nalogo, v kateri sta zasnovali pot ter vsebinsko in grafično oblikovali interaktivne table. Za svojo raziskovalno nalogo sta  učenki prejeli zlato regionalno priznanje in bronasto državno priznanje.

Projekt je OŠ Janka Ribiča Cezanjevci lahko uresničila ob podpori Občine Ljutomer, ki je prepoznala vrednost projekta za lokalno okolje in omogočila njegovo izvedbo. Obenem so na šoli hvaležni za podporo TD Branek, KS Cezanjevci in PGD Cezanjevci. Še posebej se zahvaljujejo se za pomoč vsem prostovoljcem, ki so priskočili na pomoč ob postavljanju tabel.

Na prvi pohod po poti se bodo učenci OŠ Janka Ribiča podali jeseni, ko se bodo utekli v novo šolsko leto. Prav tako načrtujejo tudi prireditev, s katero bodo pot predstavili staršem in krajanom.

Nataša Pušenjak

 

Oznake: , ,