Otroška folklorna skupina Bizeki iz OŠ Janka Ribiča Cezanjevci je prejela srebrno priznanje.

Skupina je s postavitvijo Na Miklavžev večer dosegla regijski nivo za Pomurje in Maribor z okolico. Srebrno priznanje je bilo skupini podeljeno na Ringaraji, regijskem srečanju otroških folklornih skupin, 11. maja 2024, v Selnici ob Dravi.

Folklorno skupino Bizeki iz OŠ Janka Ribiča Cezanjevci obiskujejo učenci od 1. do 5. razreda v obliki interesne dejavnosti. Skupina je nastala lansko šolsko leto in si ime nadela po šaljivem vaškem grbu Cezanjevcev. Nagrajeno postavitev je ustvarila vodja skupine, Nataša Pušenjak. Folkloriste sta spremljala učitelj David Lukner s frajtonarico in učiteljica Milena Novak na lončenem basu. V plesni koreografiji so predstavili otroke, ki pričakujejo obisk svetega moža in si čas krajšajo s plesom, petjem, igro in zbadanjem.

Postavitev Na Miklavžev večer je skupina predstavila na Območnem srečanju folklornih skupin DERE SEN JAS MALI BIJA občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej. Srečanje vsako leto poteka pod okriljem JSKD, Območne izpostave Ljutomer, ki jo vodi Mira Rebernik Žižek. Predstavljene skupine takrat prejmejo oceno strokovne spremljevalke, ki postavitve vrednoti in določi, ali presegajo območno raven in napredujejo.

Zapisala: Nataša Pušenjak

Fotografije: E. Križan, Nataša Pušenjak, Brigita Hojnik

 

Oznake: ,