V nedeljo, 2. 6. 2024, smo se v Gallusovi dvorani v Cankarjevem domu zbrali Zotkini talenti. To smo učenci, dijaki ali študentje, ki smo bili prvi, drugi ali tretji na Zotkinih državnih tekmovanjih ali na raziskovalnih področjih. Potekala je namreč slavnostna podelitev zlatih priznanj.

Prireditve se je udeležil tudi minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda ter številni pomembni obrazi slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanov, med njimi tudi predsednik upravnega odbora Zavoda za tehnično kulturo, dr. Radovan Stanislav Pejovnik.  

Prireditev se je začela z nastopom godbe Dobrova – Polhov Gradec, nato pa nas je nagovoril minister. Voditelj Nik Škrlec je poskrbel za sproščeno vzdušje tako na odru kot v dvorani. Nagrajenci smo nagrade prevzeli, ko smo zaslišali svoje ime in se nato postavili v vrsto za skupinsko fotografijo. Med podelitvijo pa so nastopili tudi balerina, solistka in celo bend. Podali smo se pa lahko tudi na alejo fakultet in organizacij. 

Na prireditev sem bila povabljena, ker sem na državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije na področju etnologije z raziskovalno nalogo »Rekli so jim vranglovci« osvojila 1. mesto.

Zapisala: Zala Rauter

Več na povezavi: